آشنایی بیشتر با عروس هلندی یا کوکاتیل

[ad_1]

انواع عروس هلندی,مشخصات عروس هلندی

مشخصه‌ها طوطی عروس هلندی

نگهداری از عروس هلندی یا کوکاتیل

کاکاتیل یا کوکاتیل نام انگلیسی عروس هلندی می باشد، عروس هلندی نوعی پرنده از نژاد طوطی سانان می باشد این پرنده دارای نژادهای خیلی می باشد طول سن عروس هلندی به غذا و مکان نگهداری آن بستگی دارد.

در انگلیسی به این پرنده cockatiel (کاکاتیل یا کوکاتیل) می گویند. عروس هلندی نوعی طوطی استرالیایی کوچک می باشد که هم اکنون نیز به صورت وحشی و دسته همگی در جنگل های استرالیایی در حال زندگی هستند. تاریخچه نگهداری عروس هلندی به حدود 160 سال قبل برمی گردد و از نظر شهرت در منزلت دوم بعد از مرغ عشق (پاراکیت) قرار دارد. طول بدن عروس هلندی به همراه دمش به 30 الی 32 سانتی متر خواهد رسید. طول بدن مناسب پرنده سبب شده تا هر کسی اعم کودک و بزرگسال به آسودگی با او سرگرم شده و نوازشش کند، بدون اینکه از گاز گرفتن او و یا حجم و وزن بالای او نگران باشد.

سن میانه این پرنده بین 10 تا 20 سال می باشد و طول سن آنها بستگی به محیط زندگی و کیفیت مراقبت و تغذیه ای آنها خواهد داشت. رژیم غذایی مناسب و تحرک کافی می تواند سن عروس هلندی را افزایش داده و سبب شود همواره پرنده شاد و سرحالی داشته باشید. موضوعی که گاها گزارش شده سبب خشونت طوطی عروس هلندی یا ککاتیل می شود قرار گرفتن در تاریکی مطلق می باشد. بهتر می باشد همواره یک چراغ خواب کوچک برای آنها فراهم کنید. (بیشتر بخوانید:علت چرت زدن عروس هلندی)

گونه نر عروس هلندی کمی رنگ آن روشن تر و رنگ زرد در اطراف صورت و تاج آنها وجود دارد، اما صورت و تاج پرنده ماده خاکستری می باشد. با اینحال تشخیص جنسیت در پرندگان جوان کمی دشوار می باشد. هر دو نوع نر و ماده پرندگان مناسبی برای نگهداری هستند. توصیه می شود در کنار قفس پرندگان نر آینه قرار ندهید چون ممکن می باشد سبب تحرکات آنها برای جذب جفت و ایجاد خشونت در آنها شود.

رژیم غدایی عروس هلندی، مخلوط دانه ها، سبزیجات تازه، میوه، جوانه ها و غلات سبوس دار می باشد. بهتر می باشد از رژیم غذایی جوراجور برای آنها استفاده شود و غذای یکنواخت به آنها ندهید، از دادن غذای چرب به آنها بپرهیزید.

کوکاتیل,عکس عروس هلندی

عکس ها عروس هلندی

بیشتر بخوانید:  معرفی رشته پزشکی

از ویژگیها عمومی عروس هلندی ها می توان به آرام و صمیمی بودن آنها اشاره کرد، آنها بر خلاف سایر طوطی سانان مشابه کاسکو، ملنگو، شاه طوطی، کاکادو، ماکائو و … جیغ نمی زنند، گاز نمی گیرند و در کل می توان گفت که هیچ مشکلاتی را ایجاد نخواهند کرد و به سرعت نیز با صاحب خود انس گرفته و هم بازی خوبی خواهند شد.

این پرنده نسبت به کاسکو از هوش کمتری بهره‌مند می باشد، اما تا حدودی قادر به یادگیری و گفت‌وگو کردن می باشند، این کار مستلزم تربیت و آموزش و کوشش پرورش دهنده می باشد. استعداد بیشتر عروس های هلندی در سوت زدن می باشد و اکثر پرورش دهنده ها ملودی هایی را به این پرنده یاد می دهند تا با سوت زدن خود آنها را سرگرم کند. ذکر این نکته نیز لازم می باشد که عروس هلندی های نر هوش و استعداد بالاتری نسبت به عروس هلندی های ماده دارند.

آشنایی با انواع عروس هلندی و مشخصه‌ها عروس هلندی ها :

عروس هلندی نژاد ابلق

اولین پرش رنگی در عروس هلندی در سال 1920 میلادی در آمریکا رنگ ابلق بود، در این گونه 70 درصد از رنگ کل بدن به رنگ زرد می باشد و 30 درصد باقی مانده، بال ها به رنگ خاکستری می باشد. در این نژاد معین‌کردن جنسیت به علت عدم وجود فرق ظاهری بین دو جنس کار دشواری می باشد.

آشنایی با عروس هلندی,مشخصات طوطی عروس هلندی

آشنایی با عروس هلندی نژاد ابلق

عروس هلندی نژاد لوتینو

در نژاد لوتینو رنگ کل بدن زرد بوده و سر به رنگ زرد تیره تر نسبت به کل بدن می باشد. از نشانه های عروس هلندی لوتینوی اصیل تیره تر بودن رنگ پرهای سر نسبت به پرهای بدن می باشد در این نژاد رنگ کل بدن می تواند زرد متمایل به سفید و یا سفید به نظر آید. این نوع عروس هلندی ها دارای گونه نارنجی رنگ می باشند. در برخی از عروس هلندی های لوتینو امکان دارد در نواحی پشت سر بدون پر و تاس باشند.

عروس هلندی ماده دارای خال های زرد رنگ در زیر پرهای خود می باشد، عروس هلندی نر دارای خال های زرد در زیر دم خود می باشد. در صورت معلوم نبودن می توانید زیر نور مستقیم چک کنید.

انواع نژادهای عروس هلندی,خصوصیات عروس هلندی

عروس هلندی نژاد لوتینو

بیشتر بخوانید:  آشنایی با رشته حقوق بین الملل

عروس هلندی نژاد خاکستری

عروس هلندی با نژاد خاکستری رایج ترین گونه می باشد. در این نژاد رنگ بدن خاکستری با زمینه سفید در بال ها می باشد کاکل به رنگ بدن و ممکن می باشد به رنگ زرد و دارای لکه نارنجی رنگ بر روی دو جهت گونه می باشد. ماده ها با سری به رنگ متمایل به خاکستری و واجد خطوط راه راه به رنگ زرد زیر دم می باشند، که البته بعد از اولین پر ریزی کامل و در سن 1/5 سالگی قابل مشاهده می باشد و در نرها سر به رنگ زرد می باشد.

در این نژاد به علت فرق ظاهری بین دو جنس نر و ماده معین‌کردن جنسیت بعد از اولین پریزی در سال دوم به علت مستقر شدن رنگ اصلی پرها خیلی آسان می باشد.

مشخصات عروس هلندی,آشنایی با عروس هلندی

عروس هلندی خاکستری

عروس هلندی صدفی

در عروس هلندی صدفی پرهای بدن به رنگ خاکستری روشن بر روی زمینه سفید می باشد و دارای سر زرد و گونه های نارنجی می باشد.

عکس عروس هلندی,انواع عروس هلندی

عروس هلندی صدفی

عروس هلندی گلباقالی

در این نژاد پرهای بدن به رنگ خاکستری روشن بر روی زمینه زرد می باشد و دارای سر زرد و گونه های نارنجی می باشد.

مشخصات عروس هلندی,آشنایی با عروس هلندی

طوطی عروس هلندی نژاد گلباقالی

عروس هلندی نژاد دارچینی

در گونه عروس هلندی دارچینی (سیانمون) رنگ پرهای بدن خیلی روشن و اغلب به رنگ قهوه ای روشن می باشد. سر به رنگ متمایل به زرد و گونه ها به رنگ نارنجی می باشد.

عکس عروس هلندی,انواع عروس هلندی

عکس ها طوطی عروس هلندی دارچینی

عروس هلندی زرد کمرنگ

این نژاد از لحاظ ظاهری شباهت زیادی به نژاد صدفی دارد با این فرق که پرنده از خود صدایی تولید نمی کند.

خصوصیات عروس هلندی,بیماری های عروس هلندی

تصاویر عروس هلندی های زرد

عروس هلندی نژاد نقره ای

نژاد عروس هلندی نقره ای خیلی شبیه به نژاد خاکستری می باشد به جزء اینکه بدن به رنگ سفید می باشد. ماده ها در این نژاد دارای گونه های کدر تری هستند.

غذای عروس هلندی,آشنایی با کوکاتیل یا عروس هلندی

عروس هلندی نقره ای

عروس هلندی وایت فیس

نژاد عروس هلندی وایت فیس یا صورت سفید از لحاظ رنگ آمیزی پرها خیلی شبیه نژاد خاکستری می باشد با این فرق که در نژاد وایت فیس بدون گونه های نارنجی هستند. در نرهای وایت فیس سر به رنگ سفید می باشد و در ماده ها به رنگ خاکستری و رنگ بدن می باشد.

بیشتر بخوانید:  معرفی رشته دندانپزشکی

در گونه صورت سفید معمولی (خاکستری) معین‌کردن جنسیت به لحاظ فرق ظاهری بین دو جنس نر و ماده آسان می باشد. نژاد وایت فیس (صورت سفید) خود حاوی زیر گونه هایی می شود.

آشنایی با عروس هلندی,عکس عروس هلندی

عروس هلندی وایت فیس یا صورت سفید

عروس هلندی وایت فیس مرواریدی

عروس هلندی صورت سفید مرواریدی دارای پرهای خاکستری بر روی زمینه سفید می باشد در این نژاد نرها از سن 6 ماهگی رنگ مرواریدی خود را از دست می دهند و و همانند وایت فیس معمولی خواهند شد و تنها ماده ها رنگ مرواریدی خود را بعد از 6 ماهگی و در سن بلوغ حفظ خواهند کرد از این رو گفته می شود تقریباً 96 درصد وایت فیس های مرواریدی ماده هستند.

مشخصات طوطی عروس هلندی,کوکاتیل

عروس هلندی وایت فیس مرواریدی

آلبینو

رنگ آلبینو در عروس هلندی خیلی پرطرفدار و کمیاب می باشد. در واقع عروس هلندی آلبینو خالص به عروس هلندی اطلاق می شود که لااقل والدین دو نسل قبل از آن آلبینو بوده باشند. از ویژگیها آلبینوی اصیل می توان به رنگ سفید یکدست بدن بدون حتی یک لک و رنگ دیگر و چشمانی به رنگ قرمز و پاهای صورتی رنگ می باشد، در صورتی که چشم قرمز نباشد و به رنگ دیگری باشد، آلبینو محسوب نمی شود.

عکس عروس هلندی,انواع عروس هلندی

عروس هلندی نژاد آلبینو

بیماری های عروس هلندی:

عروس هلندی از نظر سلامتی مشابه سایر طوطی سانان خیلی زورمند هستند و کمتر گرفتار بیماری می شوند. (بیشتر بخوانید: علائم بیماری عروس هلندی)

انواع علائم بیماری این پرنده:

بی حالی و گوشه گیری طوطی.

 سر به زیر گرفتن و یا قرار دادن سر بر روی یکی از بال ها به مدت طولانی.

 افشان بودن بال های طوطی به مدت طولانی.

 تجمع مدفوع و چسبیدن ان به مخرج پرنده.

 ترشحات آبکی از دهان و بینی.

 تورم و خراش در دهان.

 وجود حشرات بر روی پرها.

 ترشحات آبکی چشم.

 وجود خراش های خارجی بر روی بدن.

 بی‌حالی عمومی و بیرون زدن استخوان جناغ سینه.

 بی اشتهایی.

 نشستن طوطی بر کف قفس به مدت طولانی.

 مدفوع طوطی آبکی بوده و محتوی مواد غذایی هضم نشده و یا کرم بوده و بویی زننده داشته باشد.

 

منبع: بیتوته

[ad_2]

مطلب پیشنهادی

شرایط نگهداری و پرورش درخت پالونیا

[ad_1] درخت پالونیا معرفی درخت پالونیا درخت پالونیا یکی از زیباترین درختان در هنگام گلدهی …