خواص آبغوره و سرکه انگور

سرکه

غوره که میوه ی سبز رنگ نارس انگور میباشد دارای طعم ترش می باشد. غوره دارای اسیدهای آلی مشابه: اسید مالیک، اسید فرمیک، اسید سوکسینیک(Succinique Acid)، اسید اگزالیک، اسید گلوکولیک(Glucolique Acid) و قند می باشد.

* غوره برای افراد گرفتار به چربی خون بینهایت مفید بوده و خلاف عفونی کننده بدن نیز است. هم چنین اگر با سالاد میل شود، برای لاغر کردن سودمند میباشد.

* غرغره کردن با آبغوره در درمان ورم مخاط دهان و حلق و نرمی لثه ها موثر میباشد.

* آب غوره برای درمان چاقی مفرط مفید میباشد.

* بیماری “اسکوربوت” که به علت کمبود ویتامین C در بدن به وجود می آید، با آب غوره درمان می شود.

* آب غوره چون دارای تارتارات پتاسیم میباشد، برای درمان سیاتیک و رماتیسم بحرانی بینهایت مفید میباشد.

* در دفع زردی موثر میباشد. لذا باید 1 تا 2 قاشق غذاخوری آبغوره را بعد از هر غذا میل نمایند.

* خوردن آب غوره بلوغ دختران را جلو می اندازد.

* حرارت و صفرای بدن را دفع و روده ها را عفونت‌زدایی می کند. به این قصد بهتر میباشد روزانه 1 قاشق مرباخوری، چند روز متوالی میل شود.

* آب غوره تقویت کننده کبد میباشد.

* برای رفع کردن ورم گلو ، آب غوره را قرقره کنید.

بیشتر بخوانید:  خواص گلابی

* برای دفع کرم روده و تقویت معده، باید به مدت 5 روز آش آب غوره همراه با زیره سیاه مصرف کنید، البته در این مدت باید از خوردن غذاهای سنگین اجتناب نمایید.

* آب غوره درمان کننده پادرد و کمردرد، روماتیسم و سیاتیک میباشد. برای معالجه می توان به مدت 10 روز آش آب غوره مصرف نمود(البته از خوردن غذاهای سنگین در این مدت باید اجتناب کرد).

* آبغوره غذا را خوش‌طعم، مطبوع و لذیذ نموده و اشتها را تحریک می‌نماید.

* آبغوره اسهال‌های آسان را درمان می‌کند، به این قصد باید 3 مرتبه در روز و هر بار 1 قاشق غذاخوری مصرف شود.

* آبغوره حفظ کننده جنین میباشد، به این سمت باید کمی آبغوره همراه با غذای روزانه مصرف شود. اما باید از خوردن زیاد غوره خودداری کرد، چن غوره مدر میباشد و امکان دارد سبب سقط جنین شود.

* اگر چند قطره از آبغوره را هنگام خونریزی بینی به درون بینی بچکانند، خونریزی را بند می‌آورد.

* برای درمان چرک گوش می‌توان آبغوره و سرکه را به طور مساوی با هم مخلوط نمود و چند روز، روزی 3 مرتبه و هر بار 1 تا 2 قطره در گوش بچکانید.

بیشتر بخوانید:  فواید كلم بروكسل

* مالیدن مخلوط مساوی آبغوره و آب تره، در موقعیت بواسیر، پس از اجابت مزاج مفید میباشد و آن را معالجه می‌کند.

* آب‌غوره، خنک میباشد و در موارد تب ، آنژین، ورم دهان و سل ریوی مصرف می‌گردد.

* رب غوره، تشنگی را رفع می‌کند.

* رب غوره، التهاب، حرارت و اسهال را تسکین می‌دهد.

* رب غوره، اشتها‌آور و استوار کننده جنین میباشد.

* رب غوره تقویت کننده احشاء و رفع کننده استفراغ‌های صفراوی میباشد.

* سعی کنید غوره را به تنهایی نخورید، چون روی معده تاثیر سوئی می گذارد.

سرکه

خواص سرکه

* سرکه به غذا طعم خاصی می‌دهد و اشتها را تحریک می‌کند.

* در تحقیقات نشان داده شده میباشد که مصرف روزانه 20 میلی لیتر سرکه (معادل 2 قاشق غذاخوری) هم به تنهایی و هم به صورت مخلوط با غذاها سبب کاهش اندیس گلیسمی مواد غذایی کربوهیدرات دار می شود. این تاثیر هم در افراد دیابتی و هم افراد غیر دیابتی دیده می شود. کاهش اندیس گلیسمی سبب می شود تا افزایش قند در بدن به آهستگی انجام شود.

* سرکه، هضم گوشت را آسان می‌کند.

* اگر خاکستر گرم را در سرکه بخیسانند و بر روی ورم غدد متورم قرار دهند، آن را درمان می‌کند.

بیشتر بخوانید:  خواص مواد پروتئینی

* اگر سرکه و گلاب را به مقدار مساوی مخلوط نموده و بجوشانند و سپس 1 تکه پارچه را با این محلول خیس نموده بر روی سر بیمار قرار دهند، سردردهای ناشی از کبد و صفرا را معالجه می‌کند.

* شستشوی دهان با سرکه و گلاب، بوی بد دهان را از بین می‌برد.

* با چکانیدن چند قطره سرکه در گوش، حشره یا کرمی که در گوش مانده باشد خارج می‌شود.

* اگر سرکه را در موقعیت خارش بدن یا خونریزی بمالند، خارش و خونریزی های کوچک را بند می‌آورد.

* اگر سرکه را با نمک مخلوط کنند و در دهانی که به دلیل کشیدن دندان خونریزی می‌کند، نگه دارند و چند بار این کار را ازسرگیری کنند، خونریزی را بریدن می‌کند.

* مالیدن سرکه در موقعیت‌هایی که سوزش دارد، مشابه سوزش سوختگی با آتش، سبب درمان آن می شود.

* مالیدن رسوب سرکه سبب معالجه کک مک ، لک های بدن، کهیر، درد مفاصل و ورم سینه می شود.

* اگر کمی آرد جو را با سرکه خمیر کنند و در موقعیت ورم سینه و بناگوش بگذارند، ورم را درمان می‌کند.

منبع

مطلب پیشنهادی

فواید گوشت مرغ

اگر بخواهیم گوشت مرغ را در 1 کلام شرح دهیم، “همه کاره بودن” توضیح مناسبی …