طرز تهیه مرنگ ( شیرینی پفکی )

[ad_1]

 شیرینی مرنگ,طرز تهیه مرنگ

طرز تهیه انواع شیرینی پفکی

شیرینی پفکی یا مرنگ (به انگلیسی: Meringue)، محصولی هست که از به‌ هم زدن سفیده تخم مرغ و شکر حاصل شده و برای تهیه شیرینی و کیک، یا تزئین آنها بکار برده می شود. با طرز پخت این شیرینی معروف آشنا شوید.

مرنگ فرانسوی :

مواد لازم مرنگ فرانسوی :

 سفیده تخم مرغ 2 رقم (60 گرم)
 پودرقند یا شکر دانه ریز 150 گرم (3/4 پیمانه)
 تارتار 1/8 قاشق چایخوری
 وانیل  1/4 قاشق چایخوری
 رنگ ژله ای دلخواه به میزان لازم

طرز تهیه مرنگ فرانسوی :

ابتدا تخم مرغ را در محیط منزل نگه دارید تا به دمای محیط برسند، سپس سفیده ها را در کاسه پاک و خشک و عاری از هر گونه چربی بریزید و هم بزنید تا سفیده کف کند. سپس تارتار یا آبلیمو یا نمک افزایش کنید و به هم زدن ادامه دهید تا زمانیکه سفیده کمی پف کند و شکل بگیرد.

در این مرحله وانیل شکری یا مایع را افزایش کنید و به زدن ادامه دهید تا سفیده کاملا شکل بگیرد و از کاسه نریزد.

زمانیکه سفیده کامل شکل گرفت پودرقند را قاشق قاشق افزایش کنید و مدام با دور سریع همزن هم بزنید تا مایه مرنگ آماده شود.

در نهایت مایه باید غلظت مناسبی برای ماسوره زدن داشته باشد و کاملا شکل گرفته باشد.

به اندازه دلخواه در کاسه بریزید و با رنگ ژله ای رنگ آمیزی کنید و هر رنگ را در قیف جداگانه ای بریزید.

در یک قیف بزرگتر ماسوره گرد آسان یا ماسوره شکوفه قرار دهید و قیف های کوچک را داخل آن قرار دهید.

میتوانید مقداری رنگ به دیواره قیف بمالید و مرنگ را در قیف بریزید تا هنگام خروج از قیف خطوط رنگارنگ ایجاد شوند یا به صورت سفید بپزید.

در سینی فر کاغذ روغنی بیاندازید (سینی گالوانیزه نیازی به کاغذ روغنی ندارد ولی محض احتیاط می توانید کاغذ بیندازید)، آغاز به پایپ کردن مرنگ به شکل دلخواه کنید.

بیشتر بخوانید:  طرز تهیه پشمک

در صورت متمایل‌شدن از ابتدا سیخ چوبی در سینی قرار دهید و مرنگ را روی سیخ پایپ کنید یا در آخر یک سیخ در مرنگ فرو کنید.

برای پخت داخل فر، فر را از 10 لحظه قبل با کمترین دمای ممکن که معمولا 100 یا 120 درجه هست گرم کنید و سینی را در فر قرار دهید، ترجیحا درب فر را کمی باز بگذارید تا حرارت خارج شود و رویه مرنگ ترک نخورد. حدود 40 تا 60 لحظه دوران برای پخت در فر نیاز هست و بعد از پخت باید سینی یک ساعت در فر خاموش بماند سپس از فر خارج کنید.

* دما و حرارت فرها گوناگون هست دائم آن ها را چک کنید که نسوزند. شیرینی پفکی نباید تبدیل رنگ بدهد. نباید نرم باشد و به کاغذ روغنی بچسبد.

طرز تهیه شیرینی پفکی بدون فر

طرز تهیه شیرینی پفکی مرنگ بدون فر,طرز تهیه شیرینی مرنگ

طرز تهیه شیرینی مرنگ بدون فر

مواد لازم برای شیرینی مرنگ بدون فر : 5-6 نفر

 پودر شکر یا شکر  1 لیوان
 سفیده تخم مرغ  3 رقم
 وانیل  1/4 قاشق چایخوری
 آبلیمو  1/4 قاشق چایخوری
 هل پوست کنده و آسیاب شده مقداری

طرز تهیه شیرینی پفکی مرنگ بدون فر :

سفیده های تخم مرغ را به همراه وانیل و آبلیمو با هم مخلوط کنید و با همزن خوب بزنید تا یکدست شوند سپس پودر شکر یا شکر را کم کم افزایش کنید و با دور سریع همزن مخلوط کنید تا زمانی که با کج کردن کاسه سفیده ها از کاسه نریزد. اکنون هل سبز خرد شده و در صورت متمایل‌شدن مقداری رنگ خوراکی مجاز یا زعفران به آن افزایش کنید.

کاغذ روغنی را داخل سینی فر قرار بدهید، مواد مرنگ را داخل قیف بریزید و روی کاغذ شکوفه بزنید یا هر شکلی که دوست دارید.

سپس سینی را روی بخاری یا شوفاژ یا هر وسیله گرمایشی که در منزل دارید قرار بدهید با کمترین درجه یا حرارت به مدت لااقل چهار ساعت تا حداکثر 24 ساعت بستگی به میزان مرنگ ها و حرارت وسیله گرمایشی دارد.

بیشتر بخوانید:  طرز تهیه کیک جنگل سیاه

بعد از این مدت مرنگ های شما حاضر شده هست.

از کاغذ روغنی سوا کنید و اجازه بدهید کمی از حرارت بیفتد به آسودگی و بدون هیچ شرایط خاصی قابل نگهداری هستند.

به همین سادگی به همین خوشمزگی و بدون استفاده از فر یا گاز یا … یک شیرینی جذاب خواهید داشت.

شیرنی مرنگ – شیرینی پفکی

شیرینی پفکی,طرز تهیه شیرینی پفکی

طرز تهیه شیرینی پفکی

مواد لازم:

 سفیده تخم مرغ 4 رقم
 پودر قند 1 و 3/4 پیمانه
 پودر تارتار 1/2 قاشق چایخوری یا 1 قاشق چایخوری آبلیمو

طرز تهیه شیرینی مرنگ :

تخم مرغ ها را از حدود نیم ساعت قبل از یخچال خارج کنید و زرده و سفیده آنها را از هم سوا کنید. تمرکزفکر کنید که سر سوزنی زرده داخل سفیده نباشد. زرده را برای مصرف های دیگر کنار بگذارید. شکیبایی کنید سفیده به دمای محیط برسد. با این روش مدت دوران هم زدن کاهش پیدا می کند. پودر تارتار یا آبلیمو را به سفیده ها افزایش کنید و با همزن بزنید تا کف کند و حدودا دو مساوی شود (تمرکزفکر کنید که کاسه و پره های همزن پاک بوده و بدون لکه چربی باشند).

بعد از اینکه سفیده خودش را گرفت پودر قند را قاشق قاشق و به تدریج افزایش کنید. همچنان هم بزنید تا سفیده غلظتی مشابه خامه پیدا کند (برای عملکرد عالی باید در پایان مراحل کار هم بزنید و توقف نداشته باشید). در نهایت وقتی سری همزن را بلند می کنید باید سفیده تخم مرغ به شکل تیز از آن آویخته شود. (خم نشود)

کف سینی فر کاغذ روغنی بیاندازید. سفیده های خامه ای شده را داخل قیف بریزید و به شکل دلخواه روی کاغذ روغنی شکل بزنید.

سینی را داخل فر با حرارت 150 درجه سانتیگراد به مدت 35-45 لحظه قرار دهید تا شیرینی ها بپزند و خشک شوند (دمای فرها گوناگون می باشد و پس از 30 لحظه باید شیرینی ها را چک کنید و اگر نرم بود بگذارید باز هم بپزد.) این شیرینی قطعا باید با دمای پایین پخته و خشک شود.

طرز تهیه مرنگ فرانسوی،شیرینی مرنگ بدون فر

طرز تهیه شیرینی مرنگ

نکاتی برای تهیه ی شیرینی مرنگ :

بیشتر بخوانید:  شیرینی نارگیلی با آرد

تارتار پودر سفید رنگی هست که می توانید از لوازم قنادی تهیه کنید و سبب پایداری سفیده می شود.

• برای مرنگ کم شیرین تر به ازای هر 2 سفیده تخم مرغ از 80 گرم پودر قند استفاده کنید و این میزان تا 160 گرم قابل افزایش هست.

• اگر شیرینی شما به کاغذ روغنی چسبیده یعنی هنوز نم دارد. بهترین راه این هست که بعد از خاموش کردن فر بگذارید شیرینی 2-3 ساعت یا از شب تا صبح در فر خاموش بماند.

• اگر هنوز هم شیرینی پفکی به کاغذ چسبیده بود، 10 لحظه دیگر فر را روشن کنید تا خشک شود.

• برای آمدن به بیشترین حجم ممکن، شکر را کم کم افزایش کنید. شکیبایی کنید حجم تخم مرغ دو مساوی شود بعد ریختن شکر را آغاز کنید.

• به جای 1 و 3/4 پیمانه پودر قند می توانید از 1 پیمانه شکر استفاده کنید. تنها اختلاف این هست که پودر قند مقداری نشاسته ذرت دارد. این سبب می شود شیرینی پفکی کمی خشک تر شود.

• می توانید داخل مرنگ مقداری پودر کاکائو، پسته، گردو و هر چیز دیگری بریزید.

• مرنگ اگر خوب پخته شده باشد با یک ضربه به آسودگی از سینی سوا می شود.

• می توانید به جای کاغذ روغنی سینی فر را چرب کنید اما کاغذ روغنی بهتر هست.

• اگر به جای پودر شکر از شکر استفاده می کنید دوران هم زدن تان زیادتر می شود.

 

منبع: بیتوته

[ad_2]

مطلب پیشنهادی

طرز تهیه انواع کیک عصرانه ساده و شکلاتی

[ad_1] طرز تهیه کیک عصرانه طرز تهیه کیک عصرانه خوشمزه انواع کیک عصرانه شکلاتی، ساده …