[ad_1]
طرز پخت انواع آش سماق
روش های تهیه آش سماق
آش سماق
مواد لازم آش سماق :
لوبیا چیتی | نصف پیمانه |
لوبیا قرمز | نصف پیمانه |
نخود | نصف پیمانه |
عدس | نصف پیمانه |
چغندر | 200 گرم |
گردو | 200 گرم |
سبزی آش | 300 گرم |
سماق | 100 گرم |
پیاز،نغنا،سیرداغ | 3 قاشق غذاخوری |
زردچوبه | 1 قاشق مرباخوری |
نمک و فلفل | به مقدار لازم |
طرز تهیه آش سماق:
برای تهیه ی آش سماق پایان حبوبات را از شب قبل خیس کنید و بعد آن ها را بپزید. عدس ها را با آب زیاد در قابلمه ی مخصوص آش تان بپزید. حبوبات پخته ی دیگر را به آن افزایش کنید. اجازه بدهید همه ی آن ها با هم بپزند. در همین حین چغندرها را پوست بگیرید و خرد کنید و اجازه بدهید بپزند، زمانی که چغندرها نیم پز شدند به حبوبات افزایش کنید تا کاملا بپزند. اگر می خواهید آش شما قرمز نشود، چغندرها را به صورت سوا کامل بپزید و بعد از پخت به آش افزایش کنید. اگر قرمز دوست دارید، آب لبوها را به آن افزایش کنید.
سبزی آش خرد شده را افزایش کنید و بگذارید همه ی مواد با هم بپزند. پیاز داغ و سیر داغ و نعنا داغ را به همراه زردچوبه سرخ شده به آش افزایش کنید.سماق ها را بشویید و با مقداری آب داخل قابلمه بریزید و اجازه بدهید بجوشد تا مقداری غلیظ شود. سپس آن را با مغز گردو به آش افزایش کنید و به مقدار لازم نمک و فلفل به آن افزایش کنید. و اجازه بدهید آش شما جا افتاده شود.
آش سماق تویسرکان :
طرز تهیه آش سماق همدان
مواد لازم برای تهیه آش سماق تویسرکان (همدان) : برای 7-8 نفر
بلغور گندم | 250 گرم |
نخود و لوبیا سفید | 100 گرم |
گردو | 150 گرم |
سماق خوشه ای نکوبیده | 500 گرم |
چغندر (لبو) | 750 گرم |
پیاز میانه | 2 رقم |
سیر | 1 بوته |
نمک، فلفل، زردچوبه، نعناع خشک | به مقدار لازم |
طرز تهیه آش سماق تویسرکان (همدان) :
برای تهیه ی آش سماق پایان حبوبات را از شب قبل خیس کنید.
حبوبات را پس از خیس کردن بپزید. بلغور را با آب داخل قابلمه بپزید و بعد حبوبات پخته شده را به آن افزایش کنید. بعد از پخت لبوها را پوست بگیرید و رنده کنید و به آن افزایش کنید. می توانید لبوها را بپزید و بعد کمی بکوبید تا حدی که خیلی له نشوند.
مغز گردوها را خرد کنید می توانید آن ها را خیلی له کنید و یا کمی درشت تر باشند. سپس به همراه پیاز داغ و سیر داغ و زردچوبه حرارت دادن بدهید و به آش افزایش کنید. نمک آش را تنظیم کنید.
سماق را حدود نیم ساعت در آب ولرم خیس کنید. پس از نیم ساعت آن را صاف کنید و آب آن را به آش افزایش کنید. نعنا خشک را به آش افزایش کنید و اجازه بدهید آش جا بیفتد. اگر در حین پخت آب آن کم شد می توانید آب جوش افزایش کنید.
نکته برای تهیه ی آش سماق :
• اگر دوست دارید آش سماق شما ترش تر شود، سماق ها را با آب مقداری بجوشانید و بعد صاف کنید و آب آن را به آش خود افزایش کنید.
• در این دستور می توانید از گوشت چرخ کرده هم استفاده کنید.
طرز تهیه آش سماق اصفهانی :
درست کردن آش سماق اصفهانی
مواد لازم برای آش سماق اصفهانی :
برنج نیم دانه | 200 گرم |
سماق | 500 گرم |
گوشت چرخ کرده | 300 گرم |
سبزی | 1 کیلو |
پیاز بزرگ | 1 رقم |
نمک و فلفل و زردچوبه | به مقدار لازم |
نعنا داغ | به مقدار لازم |
طرز تهیه آش سماق اصفهانی :
سماق ها را حدود 1 ساعت در آب قرار بدهید. برنج را بشویید و با مقداری آب داخل قابلمه بریزید. اجازه بدهید بدهید برنج ها بپزند. سپس سبزی های خرد شده، حاوی: تره، جعفری، ترخون، گشنیز و کمی نعنا، را به برنج افزایش کنید. در این آش سبزی ها نباید درشت باشند.
به گوشت چرخ کرده، نمک و فلفل و زردچوبه افزایش کنید و آن ها را مخلوط کنید و خوب ورز بدهید. از گوشت ها به اندازه ی گردو بردارید و قلقل قلقلی کنید و داخل تابه ای با روغن سرخ کنید. پس از سرخ شدن آن ها را به قابلمه ی آش افزایش کنید تا کاملا مغز پخت شوند.
سماق خیس خورده را از صافی گذشتن بدهید آن ها را فشار بدهید تا عصاره ی آن ها خارج شود. آب سماق قرمز رنگ هست. آن را به آش افزایش کنید.
در پایان پیاز داغ و نعنا داغ را به آن افزایش کنید. و اجازه بدهید آش شما کاملا جا بیفتد.
منبع: بیتوته
[ad_2]